Unicredit, Yapı Kredi’deki hisselerini satıyor

UniCredit, Yapı Kredi'de Koç Holding tarafından alınmayan yüzde 2'lik paylarını borsada satmaya başladı. UniCredit Yapı Kredi'deki yüzde 20 payının tamamını satma kararı alırken yüzde 18 payın Koç Holding tarafından 3,5 milyar liraya alınacağı açıklanmıştı.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

UniCredit, Yapı Kredi'de Koç Holding tarafından alınmayan yüzde 2'lik paylarını Borsada satmaya başladı.

Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) açıklamaya göre 16 Kasım'da UniCredit'in, Yapı Kredi'deki payı yüzde 20'den yüzde 19,61'e indi.

Yapı Kredi'de Koç Holding'in yüzde 18'lik pay alımının düzenleyici kurumların onayının ardından 2022'nin ilk çeyreğinin sonuna kadar tamamlanması bekleniyor.

Unicredit ve Koç Holding karşılıklı yapılan açıklamalarla, Unicredit'in Yapı Kredi'deki paylarının satılacağını açıklamıştı.

İki taraftan gelen açıklamaya göre UniCredit, Yapı Kredi’de sahip olduğu yüzde 18 oranındaki payları 300 milyon euro karşılığında Koç Holding’e devretmesi, kalan yüzde 2 hisseyi ise piyasada satması kararlaştırılmıştı.

Yapı Kredi Bankası paylarının devir bedeli, taraflarca 30 Kasım 2019 tarihli sözleşmede mutabık kalınan esaslar uyarınca 1 TL nominal değerli paylar için 2,2980 TL olarak belirlenmişti. Açıklamalardan önceki son işlem gününde Yapı Kredi hisselerinin fiyatı 3,04 TL'den kapanmıştı. Böylelikle söz konusu işlemin son kapanışa göre yüzde 24 iskontolu olduğu görülmüştü.

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar