Vakıfbank, 750 milyon dolar tutarında tahvil ihracı gerçekleştirdi

Vakıfbank, 750 milyon dolar tutarında tahvil ihracı gerçekleştirdi. Bankadan yapılan açıklamada, '750 milyon ABD Doları, itfa tarihi 8 Ocak 2026 olan sabit faizli, 5 yıl vadeli ve 6 ayda bir kupon ödemeli tahvillerin getirisi 6,625%, kupon oranı %6,5 olarak belirlenmiştir.' denildi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Banka'dan konu ile ilgili KAP'a yapılan açıklamada şu bilgiler verildi:

"Bankamızca uluslararası tahvil yatırımcılarıyla görüşmeler  düzenlenmesi amacıyla  Standard Chartered Bank, BNP Paribas, Citigroup  Global Markets Limited, Emirates NBD Bank PJSC, HSBC Bank plc, ING  Bank N.V., SMBC Nikko Capital Markets Limited, UniCredit Bank AG'nin  yetkilendirildiği ve piyasa koşullarına bağlı olarak 5 yıl vadeli, ABD  doları cinsinden, mevduat bankaları arasında bir ilk olacak olan  ‘'Sürdürülebilir Tahvil'' işlemi yapılması planlandığı duyurulmuştu.

Bu kapsamda  mevduat bankaları arasında bir ilk olan  sürdürülebilir tahvil ihracına ilişkin uluslararası tahvil  yatırımcılarından talep toplama süreci tamamlanmış olup  nominal  tutarı 750 milyon ABD Doları, itfa tarihi 8 Ocak 2026 olan sabit faizli, 5 yıl vadeli ve 6 ayda bir kupon ödemeli tahvillerin getirisi 6,625%, kupon oranı %6,5 olarak belirlenmiştir."

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar