VakıfBank Çin Exim Bank'tan 140 milyon dolar kaynak temin etti

VakıfBank, Türkiye ile Çin Halk Cumhuriyeti arasındaki dış  ticaretin finansmanında kullanılmak üzere Çin Exim Bank (Export Import Bank of China) ile 140 milyon ABD doları tutarında bir yıl vadeli  kredi anlaşması imzaladı. Anlaşma, VakıfBank ile Çin Exim Bank  arasında yapılan ilk işbirliği olma özelliği de taşıyor.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

VakıfBank, ülkemize yurt dışından kaynak getirmeye devam  ediyor. VakıfBank, Çin Exim Bank ile ilişkileri geliştirmek, farklı  ekonomik bölgelerden yatırımcı ve finans kuruluşlarına ulaşarak kaynak  çeşitliliğini artırmak ve Çin ile ticaret işlemi gerçekleştiren  müşterilerine destek olmak amacıyla imzaladığı kredi anlaşması ile 140  milyon ABD doları tutarında bir yıl vadeli yeni bir kaynak temin etti.

Söz konusu kredinin Çin Exim Bank ile gerçekleştirilen ilk işlem  olmasının önemine değinen VakıfBank Genel Müdürü Abdi Serdar Üstünsalih, “Yurt dışından sağladığımız bu yeni kredi ile Bankamız  kaynak yapısının coğrafi çeşitliliğini artırarak uluslararası yeni  finans kuruluşlarına da ulaştığını, kaynak teminin de sınır  tanımadığını görmüş olduk. Çin'in önde gelen finans kuruluşlarından

Çin Exim Bank ile başlayan bu iş birliğimizin önümüzdeki günlerde  artarak devam etmesini bekliyoruz. Temin ettiğimiz söz konusu yeni  kaynak, diğer muhabir bankalar ve yatırımcılar nezdinde de Türk  bankacılık sektörünün ve Bankamızın kredibilitesine ve itibarına  olumlu katkı sağlayacaktır’’ dedi.

“Farklı coğrafyalardan kaynak teminine devam edeceğiz”

140 milyon ABD doları tutarındaki kredi sayesinde VakıfBank’ın  fonlama tabanının kaynak çeşitliliği açısından daha da zenginleştiğini  ifade eden Üstünsalih, “VakıfBank olarak uluslararası piyasalardaki  uzun vade ve uygun maliyetli fonlama alternatiflerini  değerlendiriyoruz. Ayrıca farklı ekonomik bölgelerden yeni yatırımcı  ve finans kuruluşlarına ulaşmak için coğrafi çeşitliliğe de önem  veriyoruz. Yurtdışındaki farklı piyasalardan sağladığımız fonlarla dış  ticareti finanse etmeye, milli ekonomimize ve reel sektöre destek  olmaya ve Türkiye bilançosuna azami katkıda bulunmaya devam edeceğiz”  şeklinde konuştu.  

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa
Yorumlar