Vakıfbank hisse yorumu ve teknik analizi

Ziraat Yatırım, Vakıfbank için hedef fiyatını Kovid-19 salgını sonrasında yaşanan gelişmelere bağlı olarak tahminlerde yapmış olduğu aşağı yönlü revizyonlarla, 8,60TL'den 7,50TL'ye indirdi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Konu ile ilgili raporunda şu değerlendirme  yapıldı:

"Vakıfbank'ın 2020 yılının ilk çeyreğindeki net dönem karı bir  önceki çeyreğe göre %34, bir önceki yılın ilk çeyreğine göre ise %163,5 oranında artarak 1.716mn TL'ye yükselmiş ve hem bizim  beklentimiz olan 1.645mn TL, hem de piyasa beklentisi olan 1.607mn TL'nin üzerinde gerçekleşmiştir. Tahminimizdeki sapmada bu çeyrekte  temettü geliri kaydedilmesi etkili olmuştur.

Faizlerdeki gerilemeyle birlikte özellikle mevduatlara ödenen  faizlerdeki %22'lük düşüş, net faiz gelirlerinin çeyreksel bazda %6,8  oranında artarak 4,9 milyar TL'ye çıkmasında önemli bir etken  olmuştur. Güçlü kredi büyümesi devam etse de net ücret ve komisyon  gelirleri %2,5 gerilemiş ve 1,02milyar TL olarak gerçekleşmiştir.

Diğer yandan, karşılık giderleri %28,7 oranında artarak 3,1milyar TL'ye yükselmiş ve karın daha yüksek gelmesini engellemiştir.

Öte  taraftan, bu çeyrek ek serbest karşılık ayrılmayarak 852mn TL'lik  toplam serbest karşılık korunmuştur. Banka bu çeyrekte takipteki  kredilerden 888mn TL silerken (write-off), bu rakam muhasebe  uygulaması gereği operasyonel tarafta gider, diğer faaliyet  gelirlerinde ise kazanç olarak eklenmiştir. Bu kalem hariç  tutulduğunda, operasyonel giderler %4,4 oranında artış göstermiştir.

Bu artışın %3,2 puanlık kısmı koronavirüs pandemisi ile mücadele  amacıyla Milli Dayanışma Kampanyası'na yapılan 50mn TL'lik bağıştan  kaynaklanmıştır. Son olarak, Banka bu çeyrekte 151,4mn TL temettü  geliri kaydetmiştir.

Banka'nın net faiz marjı çeyreksel bazda (swap gideri hariç) 10  baz puan azalarak %4,64 olmuştur.

Öte taraftan, Banka'nın dördüncü  çeyrekte, artan karlılığa bağlı olarak, ortalama özsermaye ve aktif  karlılığı ise sırasıyla %20,6 ve %1,6 olarak gerçekleşmiştir. Önceki  çeyrekte bu oranlar sırasıyla %16,1 ve %1,3 idi.

Vakıfbank'ın hedef hisse fiyatını, Kovid-19 salgını sonrasında  yaşanan gelişmelere bağlı olarak tahminlerde yapmış olduğumuz aşağı  yönlü revizyonlarla, 8,60TL'den 7,50TL'ye indiriyoruz.

Ancak, Vakıfbank hisselerinin 11 Mayıs 2020 tarihi itibarıyla hedef hisse  fiyatımıza göre %39,1 oranında iskontoyla işlem görmesine istinaden  daha önceki "AL" önerimizi koruyoruz.'

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar