Vatandaşların döviz mevduatı 354 milyon dolar arttı

Yurt içi yerleşiklerin döviz mevduatı 353,7 milyon dolar artışla 228 milyar 39 milyon dolara yükseldi. Döviz hesaplarındaki değişim parite etkisinden arındırıldığında ise 109 milyon dolar artış olarak gerçekleşti.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Yurt içi yerleşiklerin döviz mevduatı 353,7 milyon dolar artış gösterdi. 

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası(TCMB) tarafından açıklanan verilere göre, bir önceki hafta 227 milyar 685 milyon dolar olan yurt içi yerleşiklerin döviz mevduatı 28 Mayıs ile sona eren haftada 228 milyar 39 milyon dolara geldi. Döviz mevduatlarındaki değişim parite etkisinden arındırıldığında ise 109 milyon dolar artış yönünde oldu. 

Bireysel hesaplar dolar mevduatını artırdı

Gerçek kişilerin parite etkisi arındırılmış olarak döviz mevduatı 275 milyon dolar artarken, tüzel kişilerin parite etkisinden arındırılmış olarak toplam döviz mevduatı da 166 milyon dolar azaldı. Dolar/TL’nin yukarı yönlü hareketlerine başladığı geçen hafta bireysel yatırımcılar dolar alımını sürdürürken tüzel yatırımcılar yüksek fiyatı satış fırsatı olarak gördü. Merkez Bankası verilerine göre bireysel hesapların dolar mevduatı 708 milyon dolar arttı, tüzel hesapların ise 323 milyon dolar azaldı.

Kaynak: Dünya

Kategoriler Ekonomi
Yorumlar