Vestel Beyaz Eşya hisse yorumu ve teknik analizi

İş Yatırım, ilk çeyrek sonuçlarını açıklayan Vestel Beyaz Eşya hissesi için analizinde 59,28 TL hedef fiyatla 'al' tavsiyesini korudu.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

İş Yatırım, Vestel Beyaz Eşya için 59,28 TL hedef fiyatla 'al'  tavsiyesini korudu.

Detaylar şu şekilde:

"Beklentiler ile uyumlu sonuçlar: Vestel Beyaz Eşya 1Ç21'de, bizim  tahminimiz 298 mn TL ve piyasa tahmini 294 mn TL' nin hafif üzerinde, yıllık bazda iki katından fazla artış kaydederek ile 311 mn TL net kar  açıkladı. 1Ç21'deki kuvvetli net kar büyümesi, yıllık %86 olarak  kaydedilen ciro büyümesi ve FAVÖK marjında meydana gelen yıllık 1.5  puanlık genişleme ile oldukça güçlü gerçekleşen operasyonel  performanstan kaynaklandı.

Şirket 1Ç21'de beklentiler ile paralel, 2.99 milyar TL net satış cirosu elde etti. 1Ç21 FAVÖK rakamı ise  beklentiler ile uyumlu, yıllık bazda %104 artışla 489 milyon TL  gerçekleşti. Sonuçlar beklentiler ile büyük ölçüde uyumlu gerçekleşse  de güçlü net kar performansına piyasa tepkisinin olumlu olmasını  bekliyoruz.

AL tavsiyemizi koruyoruz: Vestel Beyaz, 31 Mayıs, 30 Haziran ve 27 Temmuz tarihlerinde üç eşit taksitte yapılacak 800 milyon TL temettü  ödemesinin Yönetim Kurulu tarafından onaylandığını açıkladı. Temettü  tutarı %7.9 temettü verimine işaret ediyor.

Hisse 2021T 5.7x Firma Değ./FAVÖK ve 6.7x F/K çarpanlarıyla yurtdışı benzerlerine kıyasla  sırasıyla %53 ve %65 iskonto ile işlem görüyor. Hisse başına 59.28 TL 12 aylık hedef fiyat ile VESBE için al tavsiyemizi koruyoruz."

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar