Vestel VESTL hisse yorumu ve teknik analizi...

Vakıf Yatırım, piyasa tahminlerinin altında üçüncü çeyrek finansalları açıklayan Vestel hissesi için 31,00 TL fiyatla, "tut" tavsiyesini korudu.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Vakıf Yatırım tarafından hazırlanan analiz şöyle:

Şirket, 3Ç21 finansallarında beklentimizin (230 mn TL) ve piyasa tahminlerinin (226
mn TL) altında, yıllık bazda %61 gerilemeyle 147 mn TL net kar açıkladı. Operasyonel performans bu çeyrekte beklentilerimizi aşarken, operasyonel olmayan giderlerin beklentimizi aşması ve kaydedilen 66 mn TL’lik ertelenmiş vergi gideri, net karlılık tarafındaki sapmada etkili oldu.

Şirketin 3Ç21’de ihracat gelirleri yıllık %42 artışla 5,98 mlr TL seviyesine ulaşırken, yurt içi gelirleri %18 büyüyerek 2,08 mlr TL’ye yükseldi. Toplamda ise 3Ç21’de satış gelirleri,
beklentiler paralelinde yıllık %36 yükselişle 7,54 mlr TL’ye ulaştı. Hammadde maliyetlerindeki artışın etkisiyle şirketin FAVÖK’ü yıllık %34 daralarak 699 mn TL seviyesine gerilerken, hem beklentimizin (560 mn TL) hem de piyasa tahminlerinin (578 mn TL) üzerinde gerçekleşti.

Şirketin FAVÖK marjı yıllık yaklaşık 10 puan gerileyerek 3Ç21’de %9,3 olarak gerçekleşti. 2Ç21’de 5,8 mlr TL’lik net borç pozisyonu olan şirketin, net borç pozisyonu 3Ç21 döneminde %27 artışla 7,39 mlr TL seviyesine yükseldi.

Yorum: Şirketin 3Ç21 finansallarında operasyonel tarafta beklentiler aşılsa da net karlılık tarafında beklentilerin oldukça altında bir sonuç gördük. Şirket hisseleri son bir ayda endeksin %14 altında performans sergilerken, son üç ayda ise endeksin %16 altında getiri kaydetti. Finansalların piyasa etkisinin kısmen negatif olacağını düşünüyoruz.

Finansallar sonrasında Vestel Elektronik için hisse başına 31,00 TL fiyat hedefimizi, kısa vadeli “Endekse Paralel Getiri” ve uzun vadeli “TUT” önerilerimizi koruyoruz.

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar