Volkswagen'in ticari araçları Türkiye'de üretilecek

Alman basını, VW'nin T6 ticari aracının Türkiye'deki Ford Otosan Kocaeli fabrikasında üretileceğini öne sürdü. Ford Otosan  geçen hafta Kocaeli fabrikasında yıllık kapasiteyi 2026 itibariyle 440  bin araçtan 650 bin araca yükseltecek 20,5 milyar TL'lik bir yatırım yapılacağını açıklamıştı

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

VW'nin Türkiye yatırımlarıyla ilgili son dakika gelişmeleri  yakından takip eden Automative News Europe'a konuşan kaynaklar VW'nin  T6 ticari aracının Türkiye'deki Ford Otosan Kocaeli fabrikasında  üretileceğini iddia etti.

Dünya'dan Hilal Sarı ve Aysel Yücel'in haberine göre, Ford'un  geçen hafta duyurduğu Türkiye'deki kapasite artırımı yatırımının VW'nin T6 vanını üretmeye olanak sağlayacağı belirtiliyor.

Ford Otosan  geçen hafta Kocaeli fabrikasında yıllık kapasiteyi 2026 itibariyle 440  bin araçtan 650 bin araca yükseltecek 20,5 milyar TL'lik bir yatırım  yapılacağını açıklamıştı.

KAP'a yapılan açıklamada yatırımın "uzun  dönem yeni nesil ticari araç projelerinde kullanılacağı"  belirtilmişti.

İki şirket 2019'da ticari araçların mühendisliği ve  üretimi için sanayi ittifakı açıklamış, otonom araç ve elektrikli araç  projelerinde de işbirliği yapılacağı belirtilmişti.

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Şirket Haberleri
Yorumlar