Volkswagen’in 'Türkiye'ye yatırım yapacak' iddiası Doğuş Otomotiv hisselerini uçurdu

Volkswagen’in Türkiye’de yatırım yapacağı iddiaları sonrası Doğuş Otomotiv hisseleri yüzde 18 prim yaptı... Bloomberg HT'nin haberine göre Volkswagen’in Türkiye’de yatırım yapacağı konuşuluyor.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Bloomberg HT'nin haberine göre Volkswagen’in Türkiye’de yatırım yapacağı konuşuluyor.

Bu iddia sonrası Volkswagen’in Binek Araç ve ticari araçlarının Türkiye'deki yetkili satış temsilcisi Doğuş Otomotiv'in (DOAS) hisseleri yüzde 18 prim yaptı.

DOAS hisseleri şu saatlerde, 4,84 liradan alıcı buluyor.

Alman gazetesi Frankfurter Allgemeine Zeitung'un (FAZ) haberinde otomobil üreticisi Volkswagen AG'nin (VW) potansiyel yatırım için Türkiye ile görüştüğü belirtildi.

Habere göre Seat ve Skoda'nın üretileceği yeni tesis için yetkililerle görüşen VW, fabrika yatırımı için Türkiye ya da Bulgaristan'ı seçecek.

Haberde VW CEO'su Herbert Diess'in Çarşamba günü konuyla ilgili Türkiye'yi ziyaret ettiği belirtildi. Hürriyet'ten Emre Özpeynirci'nin haberinde ise Diess'in son dönemde Türkiye'ye ilk kez gelmediği, bir çok kez gelip temaslarda bulunduğu ifade edildi.

FABRİKA YATIRIMI 

Ayrıca Hürriyet'in haberine göre iki hafta içerisinde Türkiye lehine sonuçlanması ihtimali çok yüksek olan fabrika yatırımının kapasitesi 300 bin, yatırım tutarıysa 2 milyar euro civarında olabilir.

Bloomberg HT tarafından ulaşılan üst düzey kaynaklar görüşmelerin iyi gittiğini ve Türkiye'nin yatırım için potansiyel ülkeler arasında öne çıktığını teyit etti.

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Konular Hisse Senedi
Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar