Xi: Küresel büyüme modeli değiştirilmeli

Çin Devlet Başkanı Xi Jinping, Dünya Ekonomik Forumu'nun dijital toplantısında, ticaret, yatırım ve teknolojik alışverişin önündeki engellerin kaldırılması gerektiğini vurgulayarak, “Mevcut zorluklardan çıkış yolu olarak çok taraflılık desteklenmelidir.” dedi

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Dünya Ekonomik Forumu (WEF) "2021 Davos Gündemi" toplantıları yaklaşık 70 ülkeden 1500'den fazla iş insanı, siyasetçi, akademisyen ve sivil toplum kuruluşu (STK) temsilcisinin katılımıyla çevrim içi ortamda başladı.

Toplantıların ilk gününde konuşan Çin Devlet Başkanı Xi Jinping, küresel büyüme modelinin değiştirilmesi gerektiğini ve mevcut zorluklardan çıkış yolu olarak çok taraflılığın desteklenmesi gerektiğini söyledi.

Siyasi güvenin stratejik iletişim ile sağlanması gerektiğinin altını çizen Çin Devlet Başkanı, ülkelerin barışçıl bir biçimde var olabilmesi için uluslararası hukuka uyulması gerekildiğini açıkladı.

Küresel zorluklar ve iklim değişikliği karşısında bir araya gelinmesi konusunda çağrıda bulunan Xi Jinping, “Gelişmiş ve gelişmekte olan ülkeler arasındaki uçurum kapatılmalıdır.” dedi.

Kategoriler Dünya Piyasaları
Yorumlar