Yabancı geçen hafta hissede ne yaptı?

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) haftalık yabancı menkul kıymet istatistiklerini açıkladı. Verilere göre yabancı yatırımcıların 8 haftadır devam ettiği hisseden çıkış serisi 19 Mart haftası itibariyle sonlandı.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Yabancı yatırımcıların hisselerden çıkış serisi 19 Mart haftası itibariyle sonlandı.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) 19 Mart haftasına ilişkin yabancı yatırımcıların menkul kıymet işlemleriyle ilgili istatistikleri yayımladı.

Verilere göre yabancılar nette 427 milyon dolarlık tahvil alımı gerçekleştirirken, hisse tarafında da nette 60 milyon dolarlık alım işlemine imza attı. Böylelikle 8 haftadır devam eden hisseden çıkış serisi son bulmuş oldu.

Yabancıların bir süredir hisselerden çıkışıyla yabancı takas oranlarında da düşük seyir izleniyordu. Borsada yabancı takasının payı yüzde 44'ler civarında seyrediyordu.

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar