Yabancı hisse almayı sürdürüyor

TCMB tarafından açıklanan haftalık menkul kıymet istatistiklerine göre 8-12 Kasım haftasında, yabancı yatırımcı hisse senetlerinde 480 milyon dolarlık alış gerçekleştirdi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Yabancı, TCMB tarafından açıklanan haftalık menkul kıymet istatistiklerine göre, 8-12 Kasım haftasında, hisse senetlerinde 480mn dolarlık alış gerçekleştirdi.

DİBS'te (Kesin Alım) de 110 milyon dolarlık net alış gerçekleşmiştir. ÖST tarafında ise 5mn dolar net alış gerçekleşmiştir. Dolayısıyla, yabancıların 8-12 Kasım arası haftalık işlemleri 594 milyon dolar net alış oldu.

Yılbaşından beri ise 12.11.2021 tarihi ile biten hafta itibarıyla hisse senedinde 614mn dolarlık satış, DİBS'te (Kesin Alım) 1.452mn dolar alış ve ÖST'de ise 53mn dolarlık net alış olmak üzere toplamda 892mn dolarlık giriş yaşandı.

12 Kasım ile biten haftada, yurtdışı yerleşiklerin hisse senedi piyasasındaki payı yüzde 42,7 seviyesinde gerçekleşmişti.

Kaynak: Foreks Haber Merkezi

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar