Yabancı hissede satış tarafında yer aldı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası verilerine göre 5 Şubat haftası itibariyle yabancı yatırımcılar hissede 183 milyon dolarlık net satış yaptı. Hissedeki satışa karşın tahvil tarafında yabancıların net alıcı konumda olması dikkat çekti.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın yayınladığı verilere göre 5 Şubat haftası itibariyle yabancıların hissede 183 milyon dolarlık net satış yaptı.

Hissedeki satışa karşın tahvil tarafında yabancılar net alıcı konumundaydı. 5 Şubat haftası itibariyle yabancıların net tahvil alımı 141 milyon dolar oldu.

Bu rakamların ardından 5 Şubat haftasında yabancılar 43 milyon dolarlık net menkul kıymet satışına imza atmış oldu.

5 Şubat haftasına ilişkin rakamların açıklanmasıyla yabancıların yılbaşından bu yana hisse tarafında 475,5 milyon dolar net satış yaptığı, buna karşın tahvilde ise 1 milyar doların üzerinde alım yaptığı görüldü.

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar