Yabancı Mayıs'ta en çok hangi hisselerde alım-satım yaptı?

Borsa İstanbul'a Mayıs ayında yabancı ilgisi düşse de yabancı yatırımcının en çok satış yaptığı hisse Türpraş, en çok alım yaptığı hisse de Garanti BBVA oldu.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Mayıs ayında yabancı yatırımcı sınırlı da olsa satış tarafında yer alırken en çok satış yaptığı hisse Tüpraş oldu. Alım tarafında ise yabancının en çok ilgi gösterdiği hisse Garanti BBVA olarak kaydedildi.

Borsa İstanbul, 2021 yılının Mayıs ayına dair yabancı yatırımcı işlemlerini paylaştı.

Mayıs ayında yabancı yatırımcılar nette 36 milyon dolarlık çıkışa imza attı. Uluslararası yatırımcıların en fazla alış yapmış olduğu hisse senetleri Garanti, Şişe Cam, Turkcell, Kardemir (D), Akbank, Ereğli şeklinde olurken, en fazla satılan hisse senetleri ise Tüpraş, Yapı ve Kredi Bankası, Arçelik, Türk Hava Yolları, Bim ve Sasa Polyester olarak sıralandı.

Yılbaşından bu yana en fazla alınan hisse senetleri; Turkcell, Şişe Cam ve Ereğli, en fazla çıkılan hisseler ise Garanti, Bim Mağazalar ve Tüpraş olarak kaydedildi.

2021 yılı Ocak- Mayıs döneminde 14,3 milyar TL'lik satış gerçekleşirken, bunun 14,1 milyar TL’si Yıldız Pazar’da yaşandı. 5 aylık periyotta sadece Yakın İzleme Pazarı’nda 2 milyon TL ile giriş gözlemlendi. Yıldız Pazar’daki para çıkışının esas sebebi ise Mart ayında gerçekleşen 9,546 milyon TL’lik satış oldu.

Kaynak: BloombergHT

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar