Yabancı Ocak'ta hisse sattı

Son veriler Borsa İstanbul'da Ocak ayında yabancı yatırımcının nette satıcı konumunda olduğunu gösterdi. Buna göre Ocak'ta yabancı yatırımcı 31,2 milyar dolarlık alım yaparken, 31,6 milyar dolarlık satış gerçekleştirdi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

2020'de Borsadan son 17 yılın en hızlı çıkışını gerçekleştiren yabancı yatırımcı yeni yılın ilk ayında da net satıcı konumundaydı.

Borsa İstanbul'un Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda yayınladığı verilere göre Ocak ayında yabancı yatırımcı 31,2 milyar dolarlık alım işlemine karşılık 31,6 milyar dolarlık satış işlemine imza attı.

Böylelikle yabancı yatırımcı borsada Ocak ayında nette yaklaşık 400 milyon dolarlık satış gerçekleştirdi.

2020 yılında yabancı yatırımcılar Borsa İstanbul'da nette 4,58 milyar dolarlık satışa imza attı. Bu rakam Bloomberg HT Araştırma Birimi'nin 2003 yılına uzanan veri seti içerisinde en yüksek çıkışa işaret etti. 2018 yılından bu yana nette satış tarafında kalan yabancı yatırımcıların son 3 yıldaki toplam satışı böylece 7,2 milyar dolara ulaştı.

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar