Yabancı yatırımcı hissede alışa 'devam'

Merkez Bankası'nın açıkladığı verilere göre yurt dışı yerleşikler 15 Ocak haftasında hisse senetlerinde alım yaparken, tahvillerde satış yaptı. Yabancı yatırımcı geçen hafta, 31.4 milyon dolarlık hisse senedi aldı

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) açıkladığı verilere göre yabancılar geçen hafta 31.4 milyon dolarlık hisse senedi alırken, 17.7 milyon dolarlık DİBS satışı gerçekleştirdi. Özel sektör tahvillerinde ise 0.2 milyon dolarlık alım yaptılar.

Rakamlar yabancıların Türk hisselerinde yabancı alımlarının ivme kaybettiğini işaret ediyor. Bloomberg'in derlediği verilere göre geçen dört haftanın ortalaması 97.8 milyon dolar civarında.

Yurt dışı yerleşiklerin söz konusu dönemdeki net menkul kıymet alımı 14 milyon dolar olarak gerçekleşti. Hisse stoku 30.4 milyar dolar, tahvil stoku 8.9 milyar dolar oldu.

Yurt içi yerleşiklerin Döviz mevduatı aynı haftada 514 milyon dolar azaldı. Merkez Bankası'nın haftalık bilgilerine göre yerlilerin döviz mevduatı aynı dönemde altın hariç 128 milyon dolar arttı.

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar