Yabancı yatırımcı hissede alışa geçti

Yurt dışında yerleşik kişiler piyasa fiyatı ve kur hareketlerinden arındırılmış verilerle 5 Ağustos haftasında 88 milyon dolar hisse senedi alımı yaptı.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Yurt dışında yerleşik kişiler piyasa fiyatı ve kur hareketlerinden arındırılmış verilerle 5 Ağustos haftasında 88 milyon dolar hisse senedi alımı yaptı.

Merkez Bankası tarafından açıklanan verilere göre, aynı hafta DİBS (Kesin Alım) alımları 6,8 milyon dolar oldu.

Yurt dışında yerleşiklerin DİBS (Teminat), DİBS (Ters Repo) ve DİBS (Ödünç) işlemi olmazken, şirket borçlanma senetleri alımları alımları ise 0,3 milyon dolar seviyesinde gerçekleşti.

-STOKLAR...

Yurt dışında yerleşik kişilerin hisse senedi stokları piyasa değeri 15 milyar 758,3 milyon dolar olarak gerçekleşti.

DİBS (Kesin Alım) stokları 1 milyar 301,2 milyon dolar, DİBS (Ters Repo) stokları 312,8 milyon dolar, DİBS (Teminat) stokları 417,4 milyon dolar oldu.

Şirket borçlanma senedi stokları 98,6 milyon dolar seviyesinde açıklandı.

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar