Yabancı yatırımcı hissede satışa devam etti

Yurt dışında yerleşik kişiler piyasa fiyatı ve kur hareketlerinden arındırılmış verilerle 7 Ocak haftasında 142,9 milyon dolar hisse  senedi satışı yaptı.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Merkez Bankası tarafından açıklanan verilere göre, aynı hafta DİBS (Kesin Alım) satımları 71,6 milyon dolar olurken, DİBS (Ters Repo)  satımı 0,1 milyon dolar oldu.

Yurt dışında yerleşik kişiler piyasa fiyatı ve kur hareketlerinden arındırılmış verilerle 7 Ocak haftasında 142,9 milyon dolar hisse  senetleri satışı gerçekleştirdi.

Yurt dışında yerleşiklerın DİBS (Teminat) alımları 22,9 milyon dolar olurken, DİBS (Ödünç) işlemi olmadı. Şirket borçlanma senetleri  alımları ise 1,9 milyon dolar seviyesinde gerçekleşti.

Stoklar..

Yurt dışında yerleşik kişilerin hisse senedi stokları piyasa değeri 18 milyar 868,5 milyon dolar olarak gerçekleşti.

DİBS (Kesin Alım) stokları 3 milyar 297,5 milyon dolar, DİBS (Ters Repo) stokları 851,2 milyon dolar, DİBS (Teminat) stokları 259,2 milyon dolar oldu.

Şirket borçlanma senedi stokları 149,0 milyon dolar seviyesinde  açıklandı.

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar