Yabancılar hissede satışa geçti

Yabancı yatırımcılar geçen hafta 65 milyon dolarlık hisse satışı gerçekleştirdi ve hisse senedi stoğu 20.6 milyar dolara geriledi. Böylece yabancıların hisse senedi piyasasındaki 4 haftalık net alıcı serisi sona erdi ve 5. haftada hisse satışına döndüler.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Yurt dışında yerleşik yatırımcıların 26 Kasım itibarıyla portföyünde bulunan hisse senedi stok miktarı 20,6 milyar dolara geriledi. Yabancıların hisse senetleri piyasasındaki pozisyonları piyasa fiyatı ve kur hareketlerinden arındırılmış olarak hesaplandığında hisse senedi değeri farkı -64.52 milyon dolar oldu. Yabancı yatırımcılar son olarak 22 Ekim haftasında 103 milyon dolarlık hisse senedi satışı gerçekleştirmişti.

Yabancıların hisse senedi alımı 12 Kasım haftasında 479 milyon dolar ile bir yılın zirvesine tırmanmış, takip eden haftada ise 384 milyon dolara gerilemişti.

Tahvil piyasalarından 105 milyon dolarlık çıkış
Yabancı yatırımcı 4 hafta sonra borsada net satıcı olurken geçen hafta 105 milyon dolarlık tahvil satışı gerçekleştirdi. Böylece DİBS stok miktarı 4,17 milyar dolara indi.  Yabancıların özel sektör bonolarındaki pozisyonu ise nette değişiklik göstermedi.

Yabancıların, swap piyasalarında TL varlıklarını satma eğilimi geçen hafta da devam etti. Merkez Bankası ve BDDK verilerinden yapılan hesaplamaya göre yabancıların Türk bankaları ile yaptığı TL swap miktarı geçen hafta 4,9 milyar dolara geriledi. 19 Mart haftasında yabancıların swap pozisyonu 24 milyar dolar seviyesinde bulunuyordu.

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar