Yabancılar menkul kıymet alımlarına devam ediyor

Merkez Bankası'nın verilerine göre, yabancı yatırımcılar geçen hafta hisse senedi ve tahvil alımlarına devam etti. Yabancı yatırımcı, 20 Kasım haftasında net 389.7 milyon dolarlık hisse senedi aldı.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından Haftalık Menkul Kıymet İstatistikleri yayımlandı.

Buna göre, yurt dışında yerleşik kişiler, 20 Kasım haftasında net 389.7 milyon dolarlık hisse senedi alırken, bu rakam bir önceki hafta 614.4 milyon dolar idi. Yurt dışı yerleşiklerin hisse senedi stoku 25.2 milyar dolar oldu.

Devlet İç Borçlanma Senedi (DİBS) yabancı alımı 175.5 milyon dolar oldu. Yabancılar önceki hafta 293.9 milyon dolarlık DİBS alımı yapmıştı. Yabancıların DİBS stoku 5.80 milyar dolardan 6.15 milyar dolara yükseldi.

Hisse senedi ve hazine tahvillerine toplam bakıldığında yabancıların geçen hafta net 565.2 milyon dolarlık menkul kıymet alımı yaptığı görülüyor.

Şirket Borçlanma Senetleri'ne (ŞBS) gelen alım ise önceki hafta 19.8 milyon dolar iken geçen hafta 7.2 milyon dolar oldu.

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar