Yabancının hisse senedi stoku 29 milyar dolar oldu

Yurt dışında yerleşik kişilerin 12 Mart itibarıyla portföyünde bulunan hisse senedi stok miktarı 29,2 milyar dolar oldu. Repo miktarı 1,9 milyar dolar seviyesine geldi.  Repo miktarı önceki hafta 1,9 milyar dolar seviyesindeydi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Yurt dışında yerleşik kişilerin 12 Mart itibarıyla portföyünde bulunan hisse senedi stok miktarı 29,2 milyar dolar oldu. Piyasa fiyatı ve kur hareketlerinden arındırılmış olarak hesaplandığında hisse senedi değeri farkı -117,6 milyon dolar oldu

Merkez Bankası 'nın haftalık bülteninde yer alan bilgilere göre,hisse senedi stok miktarı bir önceki hafta 29,0 milyar dolar seviyesinde bulunuyordu.

Devlet iç borçlanma senetleri(DiBS) stok miktarı 9,6 milyar dolar oldu. -DiBS stok miktarı önceki hafta 9,9 milyar dolar seviyesinde bulunuyordu.

Repo miktarı 1,9 milyar dolar seviyesine geldi.  Repo miktarı önceki hafta 1,9 milyar dolar seviyesindeydi.

Özel sektör tahvil ve bonoları 282,3 milyon dolar oldu. Özel sektör tahvil ve bonoları bir önceki hafta 263,5 milyon dolar seviyesindeydi. 

Piyasa fiyatı ve kur hareketlerinden arındırılmış olarak hesaplandığında hisse senedi değeri farkı -117,6 milyon dolar oldu. DiBS değeri farkı -126,4 milyon dolar olarak gerçekleşirken repo değeri farkı 3,1 milyon dolar seviyesinde oldu.

Piyasa fiyatı ve kur hareketlerinden arındırılmış olarak hesaplandığında özel sektör bonoları farkı 18,9 milyon dolar seviyesinde gerçekleşti.

Kaynak: Foreks

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa
Yorumlar