Yabancının hisseye ilgisi artıyor

Yurt içi yerleşiklerin geçen hafta döviz satması ve yabancıların 8 Ocak tarihinden beri en yüksek hisse alımını gerçekleştirmesi ekonomide ivmelenmenin yukarı yönde olduğunu gösterirken, gelişen olumlu haber akışıyla ilgili çok önemli gelişmeleri Prof. Dr. Sefer Şener değerlendirdi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Geçtiğimiz hafta Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından açıklanan verilere göre yurt içi yerleşiklerin döviz mevduatı 14.7 milyon dolar düşüş gösterirken, yurt dışındaki yerleşiklerin ise 212.2 milyon dolar DİBS, 1.2 milyon dolar şirket borçlanma senedi ve 207.1 milyon dolar hisse senedi alması dikkat çekti.

Bu gelişmelerle birlikte yabancıların 8 Ocak tarihinden itibaren en yüksek hisse alımı gerçekleştirmesi ve ihracat rakamlarındaki artışı Prof. Dr. Sefer Şener Uzmanpara’ya değerlendirdi:

‘CARİ DENGE AÇISINDAN OLUMLU BİR DURUMDUR’

“İlk 7 aylık dönemde ihracatın 120 milyar doları aşması demek önümüzdeki dönemde kümülatif olarak toplandığında ihracatın 210 milyar doları aşacağı gözlenmektedir. Kurdaki etki ile birlikte son dönem içerisinde ithalat artış hızının belli seviyelerde kalması da cari denge açısından olumlu bir durumdur.

Pandemiye rağmen ekonominin lokomotifi ihracat olmaya devam etmektedir. Aynı zamanda ilk 7 aylık dönemde yüksek teknolojili ürünlerin payının giderek artıyor olması, ihracatın gelecek perspektifi açısından önemlidir.

‘YABANCILARIN HİSSE ALIMI ARTMIŞTIR’

Son 1 haftalık dönemde yabancıların DİBS ve tahvil alımları artmıştır. Verileri baktığımızda son 1 haftalık dönemde yükselişi görmek mümkündür. Özellikle TL’nin temmuz ayında değer kazanması yatırımcıların tercihlerini TL varlıklara yönlendirmektedir.”

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar