Yanıltıcı izlenim uyandıran 5 kişiye ceza kesti

Sermaye Piyasası Kurulu, ICBCT hissesinin arz ve talebi ile fiyatı hakkında yanıltıcı izlenim uyandırdığı belirlenen 5 kişiye toplamda 186 bin 770 lira para cezası kesti.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) ICBC Turkey Bank (ICBCT) hissesindeki işlemlerle ilgili yürüttüğü incelemeyi tamamladı.

SPK haftalık bülteninde yer alan bilgilere göre ICBCT pay piyasasının arz ve talebi ile fiyatı hakkında yanıltıcı izlenim uyandırdığı belirlenen Ayça Çakmak, Mehmet Çıtak ve Özür Gümüş'e 30 bin 961'er lira, Tufan Berk Aras'a 48 bin 828 lira ve Mahper Korkmaz'a 50 bin 59 lira olmak üzere toplamda 186 bin 770‬ lira idari para cezası kesildi.

 

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa
Yorumlar