Yapı Kredi 2021 hedeflerini açıkladı

Yapı ve Kredi Bankası açıkladığı 2021 yılı beklentilerinde takipteki kredi oranının yüzde 7’den az olmasını beklediklerini belirtti. Sermaye yeterliliğinin, içsel sermaye yaratımı ile destekleneceğini belirten banka sermaye yeterlilik oranının yüzde 16’dan daha fazla olmasını bekliyor.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Yapı Kredi: 2021'de takipteki kredi oranının yüzde 7’den az olmasını bekliyoruz

Yapı ve Kredi Bankası’nın Kamuyu Aydınlatma Platformuna yaptığı açıklamada, 2021 için geleceğe dönük beklentilerini paylaştı.

Kredi mevduat oranının yüzde 110’dan daha az olmasını bekleyen banka, güçlü likidite seviyelerindeki süreklilik, yılın ikinci yarısında dolarizasyonun azalmasıyla kredi mevduat oranında iyileşme olmasını öngörüyor.

Sermaye yeterliliğinin, içsel sermaye yaratımı ile destekleneceğini belirten banka sermaye yeterlilik oranının yüzde 16’dan daha fazla olmasını bekliyor.

Banka parçalı işlemlere odaklı TL kredi büyümesi hedefi olduğunu vurgularken 2021’de kredi büyümesinin yüksek onlu seviyelere geleceğini düşünüyor.

Net faiz marjının 30 baz puan daralacağını bekleyen Yapı Kredi yüksek maliyetli TL fonlama maliyetlerinden dolayı marjın baskılanmasını öngörüyor.

Komisyonların ise orta onlu seviyelerde seyretmesini bekleyen kurum, devam eden çeşitlendirme çalışmaları ve işlem adetlerindeki artışla komisyonların destekleneceğini söyledi.

Yasal maliyetler ve Büyümeye ilişkin giderler sebebiyle maliyetlerin de artabileceğine değinen banka, dijitalleşme ve kontrollü gider yönetimi sayesinde operasyonel giderlerde sınırlı artış olmasını bekliyor.

Aktif kalitesinde de iyileşme bekleyen Yapı Kredi, takipteki kredi oranının yüzde 7’den daha az olmasını beklerken toplam kredi riski maliyetinin 200 baz puandan düşük olmasını öngörüyor.

 

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar