Yapı Kredi, e-ipotek dönemini başlatan ilk özel banka oldu

Yapı Kredi, ipotek işlemlerinde dijitalleşme hedefi doğrultusunda Elektronik İpotek Tesisi’ni (e-İpotek) hayata geçirdi. Özel bankalar arasında bir ilki ifade eden bu uygulama ortalama bir hafta süren ipotek tesis sürecinin sadece 1 günde tamamlanmasını sağlıyor.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü (TKGM) ile Yapı Kredi arasında  e-ipotek işbirliği protokolünün imzalanmasıyla birlikte söz konusu  sisteme dahil olan ilk özel banka olduklarını belirten Yapı Kredi

Genel Müdür Yardımcısı Cahit Erdoğan, bankanın gayrimenkul ipoteğine  yönelik dijital çalışmaları hakkında şunları söyledi:

“Yapı Kredi olarak insanı merkeze alan ve arka planında yüksek  teknolojilerin yer aldığı uygulamalarla dijitalleşmenin olanaklarını  her alanda kullanmaya odaklanıyoruz. Müşterilerimizin beklentilerini  anlayan ve bunlara anında çözüm yaratan bir bankacılık yapısı kurmak  için çalışıyoruz.

İpotekli krediler, müşterilerimizin hayatlarına katma değer yaratabileceğimiz alanların başında geliyor. TKGM ile imzaladığımız işbirliği protokolü doğrultusunda hayata geçirdiğimiz e-İpotek sistemi sayesinde de artık müşterilerimizin ipotek işlemleri için şubelerimize  birden çok kez gelme gerekliliğini ortadan kaldırıyoruz. Düzenlenen belge sayısını azaltan, çalışma arkadaşlarımızın da iş yükünü hafifleten bu uygulama, ipotek tesis işlem sürecinin elektronik yolla

1 gün içinde tamamlanmasını sağlıyor. Müşterilerimizin ve  çalışanlarımızın hayatlarına kolaylık katan bu uygulamayı başlatan ilk  özel banka olmaktan dolayı da büyük mutluluk duyuyoruz.”

Yapı Kredi’nin, gayrimenkul ipoteği alanında dijitalleşme ile fark yaratmak adına 2016 yılında çalışmalara başladığını belirten Erdoğan,  “Geçtiğimiz sene Tapu ve Kadastro Bilgi Sistemi (Takbis) entegrasyonu ile gayrimenkul işlemlerinde dijitalleşme geliştirmelerimizin ilk  adımını attık.  Tapu kayıtlarına kolay erişim ve gayrimenkul sorgulamasına olanak sağladığımız bu çalışma ile müşterilerimize etkin ve hızlı bir şekilde hizmet sunduk.” dedi.

Kategoriler Şirket Haberleri
Yorumlar