Yapı Kredi hissesi için tavsiyesini 'Al'dan 'Tut'a çekti

Vakıf Yatırım, YKB için hedef fiyatını 3,18 TL'den 3,38 TL'ye yükseltti, tavsiyesini 'Al'dan 'Tut'a indirdi. Raporda, 'Beklentilerin üzerinde gerçekleşen 4Ç finansal sonuçlarının banka hisselerinin performansına pozitif yansımasını bekliyoruz' ifadelerine yer verildi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Değerlendirmenin ayrıntıları şu şekide:

"Beklentilerin üzerinde net kar

Yapı Kredi Bankası, 4Ç19 için bizim (+%105) ve piyasa tahminlerinin (+%98) üzerinde 263 mn TL net kar açıklarken, bankanın net karında çeyreklik bazda karşılık (+%53) ve faaliyet (+%36) giderlerinde gözlenen artışa bağlı %73,0 gerileme gözlendi.

Tahminlerimizin üzerinde gerçekleşen çekirdek gelirler ve diğer faaliyet gelirleri net kar beklentimizde yukarı yönlü sapmaya neden oldu.

Bankanın 2019 sonunda Takipteki Krediler Oranı (TKO) %7,6’ya ulaşırken, olumlu seyreden çekirdek gelirlere karşın karşılık giderlerinde önemli derecede artış ile özkaynak karlılık oranı %13,5’den %9,0 düzeyine geriledi.

Finansallar ile birlikte 2020 hedeflerini açıklayan banka, takipteki kredi girişlerinde ve tahsilatlarda iyileşme sonucunda TKO’yu yaklaşık %7,0 düzeyinde beklediğini, orta/düşük onlu seviyelerde maddi özkaynak karlılığı hedeflediğini açıkladı.

Beklentilerin üzerinde gerçekleşen 4Ç finansal sonuçlarının banka hisselerinin performansına pozitif yansımasını bekliyoruz. Yapı Kredi Bankası için 3,18 TL olan hedef fiyatımızı 3,38 TL’ye güncellerken, Uzun Vadeli “AL” olan önerimizi ”TUT” olarak revize ediyoruz."

 

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar