Yapı Kredi hissesinde ‘UniCredit’ etkisi

UniCredit ve Koç Topluluğu, Yapı Kredi ve Koç Finansal Hizmetler’deki payların devirleri ile aralarındaki ortaklık sözleşmesinin feshini kapsayan anlaşmaları imzaladı. Bu haber sonrası hissede kayıplar yaşandığı görüldü.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

UniCredit ile Koç Grubu arasındaki, Yapı Kredi hisselerinin devrine ilişkin görüşmeler geçtiğimiz hafta  noktalandı ve UniCredit'in, Yapı Kredi'deki Koç Grubu ile olan ortaklık sözleşmesi feshedildi.

HİSSEDE KAYIPLAR YÜZDE 2’YE YAKLAŞTI

Yaklaşık 2 hafta önce iddia olarak ortaya atılan ve son olarak resmileşen  bu ayrılık sonrası Yapı Kredi hissesi yeni işlem gününe kayıpla başladı. Borsa açılışında kayıp yüzde 1,6 seviyesindeyken saat 10.25 itibariyle hissede kayıp 1,25 oldu.

KOÇ FİNANSAL HİZMETLER’İN TÜM HİSSELERİ KOÇ’A GEÇECEK

Yapı Kredi'den yapılan açıklamaya göre, işlemlerin tamamlanmasıyla birlikte Koç Topluluğu – UniCredit iş ortaklığı sona ererken, Yapı Kredi’deki ortaklık yapısı da yeniden düzenlenecek. UniCredit ve Koç Topluluğu’nun %50 - %50 ortak olduğu Koç Finansal Hizmetler’in tüm hisseleri Koç Topluluğu’na geçecek.

Mevcut durumda Yapı Kredi’nin %81,90 hissesi Koç Finansal Hizmetler’e aitken, işlem sonrasında Koç Topluluğu; Yapı Kredi sermayesinin %9,04’üne doğrudan, %40,95’ine de Koç Finansal Hizmetler üzerinden dolaylı olarak sahip olacak. UniCredit ise Yapı Kredi sermayesinde doğrudan %31,93 pay sahibi olurken, Yapı Kredi’nin kalan %18,08 oranındaki hisseleri Borsa İstanbul’da işlem görmeye devam edecek. İşlemlerin düzenleyici otoritelerden gerekli onayların alınmasını takiben 2020’nin ilk yarısında tamamlanması bekleniyor.

YKBNK YAPI VE KREDI BANKASI A.S.
Daha fazla detay için tıklayınız
Alış 27.5
Satış 27.52
Değişim 1.08%
Son Değer 27.5
En yüksek 27.76
En düşük 26.44
Haftalık Değişim 3.2282%
Aylık Değişim 19.0476%
Yıllık Değişim 40.7369%

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa
Yorumlar