Yapı Kredi için ‘AL’ tavsiyesi

Vakıf Yatırım, Yapı Kredi Bankası için hedef fiyatını 3,13 TL'den 3,07 TL'ye indirdi, tavsiyesini 'Al' olarak korudu. Raporda, “Endeksin Üzerinde Getiri”, Uzun Vadeli ise “AL” önerimizi koruyoruz." tespitinde bulunuldu.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Vakıf Yatırım, konu ile  ilgili raporunda şu bilgiler verildi:

"Yapı ve Kredi Bankası 3Ç19 için beklentimizin %6,2 üzerinde 976 mn TL (ç/ç:-12,8, y/y:-%12,5) net kar açıkladı. Piyasa beklentisi ise 944  mn TL seviyesinde yer alıyordu.

3Ç’de bankanın çekirdek gelirleri bir önceki çeyreğe göre sınırlı değişim göstermesine rağmen, diğer faaliyet gelirlerinin azalması ve efektif vergi oranının artması net  karı olumsuz etkiledi.

Diğer yandan, bankanın 3Ç’de hem kredi hem de mevduat hacmi daralma gösterirken, aktif kalitesinde bozulma sektördeki genel trende paralel devam etti.

Bankanın beklentiye yakın  gerçekleşen 3Ç19 sonuçlarının hisse performansına etkisini nötr olarak  değerlendiriyoruz. 3Ç finansal sonuçlarının ardından Yapı KrediBankası için 2019 yılsonu net kar tahminimizi 4,8 mlr TL’den 4,4 mlr TL’ye revize ediyoruz. Böylece banka için 3,13 TL olan hedef  fiyatımızı 3,07 TL’ye güncellerken, kısa vadeli “Endeksin Üzerinde Getiri”, Uzun Vadeli ise “AL” önerimizi koruyoruz."

YKBNK YAPI VE KREDI BANKASI A.S.
Daha fazla detay için tıklayınız
Alış 31.18
Satış 31.2
Değişim 0.6%
Son Değer 31.18
En yüksek 31.42
En düşük 30.78
Haftalık Değişim -2.6841%
Aylık Değişim 18.9971%
Yıllık Değişim 66.4984%

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa
Yorumlar