Yapı Kredi için hedef fiyatını artırdı

Gedik Yatırım, Yapı Kredi Bankası için hedef fiyatını 2,95 TL'den 4,06 TL'ye yükselttirken, tavsiyenin 'AL' olduğunu belirtti. Hisse değerlendirmesinde '2021 beklentilerimize göre 0.48’lik PD/DD rasyosu ile Yapı Kredi hisseleri Akbank ve Garanti’ye paralel rasyodan işlem görmektedir' detayını da yer verildi. Ayrıca raporda bankanın güçlü performansa rağmen, yükseliş potansiyelinin devam ettiğinin de altı çizildi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Gedik Yatırım'ın konu ile ilgili raporunda şu değerlendirme yapıldı:

"Hedef Fiyatımızı Arttırıyoruz

Hedef fiyatımızı hisse başı 2.95 TL’den 4.06 TL’ye yükseltiyoruz.  Geçtiğimiz iki sene içerisinde farklı yayınlarımızda bankanın Türkiye’de yapısal gelişim/değişim açısından oldukça güçlü bir hikayeye sahip olduğundan ve diğer özel bankalara nazaran iskontosunun sürdürebilir olmadığından ve alım fırsatı sağladığından sıklıkla bahsetmiştik.

Bu süre zarfında, ekonomi kaynaklı zorlulara rağmen, banka ve sektör beklediğimiz yapıya ulaşmasa da Yapı Kredi, etkin ve başarılı stratejileri ile diğer özel bankalara göre iskontolu değerlemelerden işlem görmemesi gerektiği tezimizi kanıtladı.

Şöyle ki, banka bu süre zarfında toplam mevduatlar içerisindeki vadesiz mevduat oranını %16.6’dan %35.5’a, ve yarattığı kar ile özsermayesini %55, sermaye yeterlilik oranını %14.8’den %16.5’a, ve ana sermaye rasyosunu %11.4’dan %13.5’a yükseltti.

Öte yandan banka bazı risk rasyolarında sektördeki en muhafazakâr banka konumunda. Bankanın yeniden yapılanan kredileri toplamın %4’ünü teşkil etmekte (özel benzerler: %9.1), ve banka provizyon stratejisi ile de sektörün liderleri arasında (grup 2 kredilerinin toplama oranı %14 - benzerler %12.2, grup 2 provizyon oranı %17 – benzerler %16.3, grup 3 provizyon oranı %68 – benzerler %65).

Ayrıca, bazı bankaların aksine, Banka tüm yeniden yapılandırılan kredilerini grup 2 altında muhasebeleştirmektedir. Güçlü performansa rağmen, yükseliş potansiyeli devam etmekte. 2021 beklentilerimize göre 0.48’lik PD/DD rasyosu ile Yapı Kredi hisseleri Akbank ve Garanti’ye paralel rasyodan işlem görmektedir. Öte yandan, son 1 sene içerisinde hisse benzerlerinin %55, bankacılık endeksinin ise %37 üzerinde performans göstermiştir. Güçlü performansa rağmen hissede yükselme potansiyeli devam etmektedir. Değerlememizde risksiz faiz oranını %13.5 ve sürdürülebilir özsermaye karlılığını oldukça muhafazakar %14 seviyesinden varsaydığımızı belirtmek isteriz."

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar