Yapı Kredi Yatırım, 4. çeyrek finansal sonuç tahminlerini açıkladı

Yapı Kredi Yatırım, dördüncü çeyrek finansal sonuç tahminlerini açıkladı. Rapora göre Kurum, takibindeki 5 büyük bankanın net karında hem çeyreksel hem de yıllık %24 daralma öngörüyor.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Söz konusu rapordan ayrıntılar şu şekilde:

"4Ç20 Finansal Sonuçları Açıklanmaya Başlıyor. BIST’te işlem gören  şirketlerin SPK mevzuatına göre hazırlanan 4Ç20 finansallarının  açıklanması Arçelik’in sonuçlarını bugün açıklamasıyla başlıyor.

Konsolide olmayan finansalların açıklanması için son tarih 1 Mart iken konsolide finansallar için 11 Mart’dır. 4Ç20 finansallarında öne çıkan ana temaların, istisnalar baki olmakla beraber, bankaların karlılıklarındaki zayıflık ve bir çok endüstri şirketi için geçerli  olan ciro artışından daha yüksek net kar artışı olacağını düşünüyoruz.

Bankalar: Zayıf net faiz marjı, düşük kredi büyümesi, ihtiyatlı  karşılık ayrılması. 4Ç20’de takibimizdeki 5 büyük bankanın net karında  hem çeyreksel hem de yıllık %24 daralma öngörmekteyiz. TCMB’nin faiz  arttırım süreciyle TL kredi-mevduat makaslarındaki düşüş, zayıf  karlılığın en temel etkenlerinden biridir. Zayıflayan kredi büyümesi,  komisyon gelirlerindeki yavaşlama, yüksek seyreden TÜFE’nin faaliyet  giderlerine olumsuz yansıması ve ihtiyatlılık gereği karşılık  ayrılmaya devam edilmesi diğer etkenler olarak sıralanabilinir.

Takibimizdeki 5 büyük banka arasında AKBNK, HALKB ve ALBRK’nın çeyreklik karlılıklarını en yüksek arttıranlar olmasını beklerken GARAN ve ISCTR’nin finansal sonuçlarının bu bankaların gerisinde  kalmasını bekliyoruz."

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar