Yapı Kredi YKBNK hisse yorumu ve teknik analizi

İş Yatırım, Yapı Kredi Bankası için 2,85 TL hedef fiyatla 'AL' tavsiyesini korudu. Analizde, 'Hedef piyasa değerimizde herhangi bir değişikliğe gitmiyoruz ama 2020 karını bir miktar yukarı revize edebiliriz' denildi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Değerlendirmenin ayrıntıları şu şekilde:
"Kapanış (TL) : 2.09 - Hedef Fiyat (TL) : 2.85 - Piyasa Deg.(TL) :
17654 - 3A Ort. İşl.Hac.(mn$) : 44.77

YKBNK TI Equity- Öneri :AL Get.Pot.%: 36.26 Analist: bsengonul@isyatirim.com.tr YKB üçüncü çeyrekte beklentilerin üzerinde bir net kar rakamı açıkladı.

YKB üçüncü çeyrekte beklentilerin üzerinde bir net kar rakamı açıkladı. Banka, 2020’nin üçüncü çeyreğinde TL 1,854mn solo net kar açıkladı. Açıklanan bu kar rakamı bizim ve piyasa beklenti ortalaması olan TL 1,660 mn’un %11 üzerinde bir gerçekleşme. Bankanın ikinci çeyrekte yıllıklandırılmış ortalama öz kaynak karlılığı ilk çeyreğe göre 400 baz puan aratarak %16.3 olarak gerçekleşmiş oldu.

Beklentimiz ile gerçekleşme arasındaki farkın ana nedeni net karşılık gideri ve tahsilatların beklentimize göre daha iyi olarak gerçekleşmesi gözüküyor. Bankanın muhafazakâr karşılık ayrıma politikası üçüncü çeyrekte de devam etti. Karşılıkların kredilere oranı %7.4 gibi sektörün en yüksek gerçekleşmelerinden biri olmaya devam ediyor.

Bunun yanında bankanın marjlarını da hafif de olsa arttırmayı başardığını görüyoruz. YKB’nin aktif orandaki rahat pozisyonu nedeniyle kredi rekabetine girmemesi ve kaynak maliyetinin de hızla aşağı gelmesi spred daralmasını çok yönetilebilir seviyelerde tutmuş. Ücret ve komisyon gelirlerinde ikinci çeyreğe göre önemli bir artış görüyoruz.

Bunda bankanın kredilerinin büyümesi yanında ekonomik toparlanma ile beraber işlem hacimlerinin artışı da önemli rol oynamış gözüküyor.

İkinci çeyrek sonunda revize edilen 2020 tahminleri korunmaya devam ediyor. YKB, 2020 için net faiz marjında en az 30 baz puan yıllık artış ve risk maliyetinin ise 300 baz puanın altında olmasını bekliyor.

Gelirler kuvvetli, karşılık baskısı giderek azalıyor. Karşılık öncesi gelir büyümesi çeyrek bazında %54 gibi çok önemli bir büyümeye ulaşmış durumda. Bankanın faiz oranı riskini iyi yönetmesi gelirler açısından olumlu bir tablo ortaya koyuyor. Takibe atılan kredilerin düşük seyri ile karşılık giderlerinin mevcut portföy için muhafazakar biçimde arttırılması önümüzdeki dönem karlılıkları için iyi işaretler.

Piyasanın üçüncü çeyrek karına olumlu tepki vermesini bekliyoruz. Hedef piyasa değerimizde herhangi bir değişikliğe gitmiyoruz ama 2020 karını bir miktar yukarı revize edebiliriz."

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar