Yatırımcılar ABD'de işlem gören Türkiye borsa yatırım fonundan sert bir çıkış gerçekleştirdi

Yatırımcılar ABD'de işlem gören Türkiye borsa yatırım fonundan iki buçuk ayın en sert çıkışını gerçekleştirdi. Yatırımcılar New York'ta işlem gören Türkiye exchange traded fonundan (ETF) 3.98 milyon dolarlık çıkış gerçekleştirdi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Türk hisse senetlerine odaklanan en büyük yabancı fon olan MSCI Turkey ETF'sinden toplam çıkış bu yıl 18.3 milyon solar oldu.

Salı günkü sermaye çıkışı 20 Eylül'den beri kaydedilen en yüksek miktarlı çıkış oldu.

2019'daki sermaye çıkışı 2011'den bu yana görülen en sert çıkış olmaya hazırlanıyor. Buna karşın ETF yüzde 7.9 yükseliş kaydetti.

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa
Yorumlar