Yavuz Sultan Selim Köprüsü'ne Çinli ortak

İtalyan inşaat şirketi Astaldi S.P.A.'nın, Yavuz Sultan Selim Köprüsü'ndeki hisselerinin IC İçtaş'a devri için Rekabet Kurulu'na başvuru yapıldı. Öte yandan Gazete Duvar'ın haberine göre Çin merkezli üç şirketten oluşan konsorsiyum, Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve Kuzey Marmara Otoyolu inşasını yapan ICA’nın yüzde 51 hissesini 659.13 milyon dolara satın alacağını duyurdu.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Rekabet Kurulu'na, Astaldi S.P.A'nın, Yavuz Sultan Selim Köprüsü'ndeki hisselerinin IC İçtaş İnşaat Sanayi ve Ticaret AŞ'ye devri için başvuruda bulunuldu.

Rekabet Kurumu'nun internet sitesinde yer alan duyuruya göre, Kurula, Astaldi S.P.A'nın, ICA IC İçtaş Astaldi Üçüncü Boğaz Kuzey Köprüsü ve Marmara Otoyolu Yatırım ve İşletme AŞ, IC İçtaş Astaldi ICA İnşaat AŞ ICA Astaldi-IC İçtaş WHSD İnşaat AŞ ve ICA İçtaş-Astaldi adi ortaklığındaki hisselerinin, IC İçtaş İnşaat San. ve Tic. AŞ tarafından devralma işlemi için başvuruldu.

Çin merkezli konsorsiyum satın alacak

Öte yandan Gazete Duvar'ın haberine göre Çin merkezli üç şirketten oluşan konsorsiyum, Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve Kuzey Marmara Otoyolu inşasını yapan ICA’nın yüzde 51 hissesini 659.13 milyon dolara satın alacağını duyurdu.

Çin’in dev şirketlerinden oluşan konsorsiyumda Sichuan Expressway, Zhejiang Expressway, Jiangsu Expressway, Anhui Expressway, China Merchants Expressway ve China Merchants United Development şirketleri yer alıyor. Anhui Expressway halka açık bir şirket olduğu için Çin’in kamuyu aydınlatma platformuna bir açıklama yaptı. Açıklamada ICA konsorsiyumunun yüzde 51 hissesi için 659.13 milyon dolar ödeneceği belirtildi.

Kategoriler Gündem
Yorumlar