Yeni Başlayanlar için Ethereum Nedir ve Nasıl Alınır?

Kripto paralara olan ilgi her geçen gün artıyor. Bunların arasında dünyanın en büyük üç kripto para birimi arasında yer alan Ethereum var. Peki Ether nedir? Ethereum kaç TL, Ethereum fiyat artışı nasıl gerçekleşiyor? Gelin bu soruların yanıtlarına yakından göz atalım.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Ethereum veya diğer adıyla Ether (ETH), dünyanın en büyük üç kripto para birimi arasında yer alıyor. ETH; bulut altyapısıyla çalıştırılabilen, manipülasyondan korunabilen ve komplike bir şekilde yönetilebilen uygulamaları oluşturabilmek için blockchain teknolojisinden yararlanıyor. Bununla birlikte Ethereum, işlem yapmak için Bitcoin'e benzeyen Ether adlı bir token kullanıyor. Bu token, ETH'nin parasal değerini oluşturuyor. Eşsiz yetenekleri sayesinde Ether, finanstan gayrimenkule, yatırım sektöründen bilişime kadar her alandan girişimcinin ilgisini çekiyor. Ether nedir? Ethereum kaç TL, Ethereum fiyat artışı nasıl gerçekleşiyor? Gelin bu soruların yanıtlarına yakından göz atalım.

Ethereum Nedir?

ETH, temel olarak kriptopara platformlarında dijital para birimi olarak alınıp satılmak ve Ethereum ağında yer alan uygulamaları çalıştırmak için kullanılıyor. ETH, dünyanın her yerinde efektif bir ödeme aracı, değer deposu veya teminat olarak tercih edilebiliyor. Geliştiricilerin, dağıtılmış uygulamalar oluşturmasına olanak tanıyan bir blok zinciri üzerinde çalışan Ether, kendi programlama diliyle birlikte geliyor. Ether, akıllı sözleşmelerin ve merkeziyetsiz uygulamaların (dapps) dağıtımının herhangi bir kesinti, dolandırıcılık veya üçüncü taraf müdahalesi yaşanmadan oluşturulmasını ve çalıştırılmasını sağlıyor. Merkezi bir bağımlılığa sahip olmayan ETH’leri, bankalar veya aracı finansal kuruluşlara ihtiyaç duymadan güvenli ve hızlı bir şekilde transfer edebilmek de mümkün oluyor.

Ethereum’un Kısa Tarihi

2012 yılında babasının da desteğiyle Bitcoin ile tanışan 17 yaşındaki Vitalik Buterin, bu teknolojiyle yakından ilgilenmeye başladı. Bitcoin Magazine’de makaleler yazan ve Bitcoin’in geliştirilmesiyle ilgili raporlar hazırlayan Buterin, gerekli geri dönüşleri alamadığı için 2015’te kendi coin’ini yapmaya karar verdi. Genç yazılımcı Ethereum projesini, yeni kriptopara birimlerini ve programlarını oluşturmayı kolaylaştıran bir yazılım geliştirme platformu olarak tanımladı. Ethereum'un potansiyel uygulamaları, çok daha geniş kapsamlı olarak belirlendi ve kriptografik belirteci olan Ether coini ile desteklendi. 2014 yılında gerçekleşen arz süreci piyasa tarafından olumlu yorumlandı ve başarılı geri dönüşler sağlandı. Temmuz 2015'te piyasaya sürülen Ethereum (ETH), bugün de yüksek piyasa hacmi sayesinde en büyük ve iddialı kripto paralardan biri olarak değer görüyor.

Ethereum ve Bitcoin Arasındaki Benzerlikler ve Farklılıklar

Ether ve Bitcoin birçok yönden benzerlik gösteriyor. Her ikisi de kriptopara platformları aracılığıyla alınıp satılabiliyor ve çeşitli özelliklere sahip soğuk cüzdanlarda dijital bir para birimi olarak saklanabiliyor. Merkeziyetsiz yapıları, merkez bankaları veya devletler tarafından regüle edilemiyor olmaları, ETH ve BTC coinlerinin başlıca ortak özellikleri arasında yer alıyor. Madenciliğe açık olan her iki kriptopara da blok zinciri olarak adlandırılan dağıtılmış defter teknolojisini (Distributed Ledger Technologie) kullanıyor. Birçok ortak özelliğin yanı sıra iki önemli kripto değer arasında birtakım farklılıklar da bulunuyor. ETH'nin programlanabilir olması, çeşitli uygulamalar ile genişletilebilmesi ve blokzincirini akıllı sözleşme mantığı üzerine kurması, BTC ile ETH arasındaki temel farkı oluşturuyor. Ayrıca ETH, her ne kadar Bitcoin’i tamamlayıcı bir misyon ile geliştirilmiş olsa da BTC’nin en büyük rakipleri arasında anılıyor.

Ethereum Nasıl Alınır?

ETH almak için ilk olarak güvenilir bir kriptopara platformunda hesap açmak gerekiyor. Türkiye’nin ilk kriptopara platformu BtcTurk, PRO hizmetiyle Bitcoin’in yanında ETH, XRP, LTC ve XLM gibi popüler altcoinler ile de işlem yapabilmenizi sağlıyor. Ethereum yorum ve teknik fiyat analizleri için grafikler, indikatörler, işaretleyiciler ve fiyat araçları rahatlıkla kullanılabiliyor. Kullanıcılar TL, USDT ve BTC ile alım ve satım yaparken BtcTurk PRO uygulaması ile gelen detaylı grafik araçlarından da yararlanabiliyor. Günlük, haftalık veya aylık olarak ayarlanabilen Ethereum grafik ekranı, Ethereum dolar grafiği veya Ethereum TL grafiği gibi farklı para birimleri arasında seçim yapabilmenize de olanak tanıyor.

BtcTurk PRO uygulaması sayesinde mobil cihazlarınızdan veya bilgisayarınızdan Bitcoin, ETH ve diğer altcoinleri 7/24 profesyonelce alabilir ve satabilirsiniz.

Kategoriler Kripto Para
Yorumlar