Zorlu Enerji ZOREN hisse yorumu ve teknik analizi

Oyak Yatırım, Zorlu Enerji hedef fiyatını 1,35 TL'den 1,50 TL'ye yükseltirken, 'Endekse Paralel Getiri' tavsiyesini sürdürdü. Raporda, ‘Satış gelirleri geçen seneye göre %24 artarken bunda daha yüksek elektrik ve doğalgaz dağıtım gelirleri ile zayıflayan TL ve artan elektrik fiyatları etkili oldu’ denildi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Konu ile ilgili raporda şu değerlendirme yapıldı:

"ZOREN: Zorlu Enerji ilk çeyrekte 34mn TL net kar açıkladı.

Beklentimiz olan -107mn TL’den sapma 1) Dorad Enerji’den 51mn TL temettü geliri, 2) Zorlu Rüzgar’ın satışından 40mn TL gelir ve 3)  beklentiden daha iyi faaliyet karı nedeniyle gerçekleşti.

Sonuçlarla ilgili piyasa beklentisi bulunmuyordu. FAVÖK 550mn TL ile beklentimizin hafifçe üzerinde geldi. Satış gelirleri geçen seneye göre %24 artarken bunda daha yüksek elektrik ve doğalgaz dağıtım gelirleri ile zayıflayan TL ve artan elektrik fiyatları etkili oldu.

FAVÖK elektrik ve doğalgaz dağıtımın katkısıyla geçen seneye göre %7 büyüdü. Öte yandan artan finansal giderler nedeniyle net kar geçen seneye göre %5 düştü. Net borç geçen çeyreğe göre %4 düşerken net borç/FAVÖK ise 5.9x’dan 6.1x’a çıktı.

2020 yılı için FAVÖK ve net kar tahminlerimizi sırasıyla TL2,014mn (önceki 1,831mn TL) ve -47mn TL’ye (önceki -187mn TL) çektik ve hedef fiyatımızı 1.35 TL’den 1.50’ye çıkardık. Hisselerle ilgili Endekse Paralel Getiri tavsiyemizi sürdürüyoruz."

 

ZOREN ZORLU ENERJI ELEKTRIK URETIM A.S.
Daha fazla detay için tıklayınız
Alış 5.97
Satış 5.98
Değişim 0.06%
Son Değer 5.97
En yüksek 6.05
En düşük 5.75
Haftalık Değişim 2.931%
Aylık Değişim 0.3361%
Yıllık Değişim 41.1347%

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar