Zorlu, sermaye artışını TL borçlar için kullanacak

Zorlu Enerji CEO'su Sinan Ak, Bloomberg HT'ye yaptığı açıklamada bedelli sermaye artışıyla sağlıklı bir bilanço hedeflediklerini söyledi. Ak sermaye artışıyla gelen kaynakla ilk etapta kısa vadeli borçların kapatılacağını ve önceliğin faiz ortamından dolayı Türk Lirası borçlar olabileceğini belirtti

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Son zamanlarda bedelli sermaye artışına yönelen şirketler arasına Zorlu Enerji de katılırken, şirket bedelli sermaye artışıyla sağlıklı bir bilanço hedefliyor.

Zorlu Enerji CEO'su Sinan Ak, Bloomberg HT'ye yaptığı açıklamada şirketin yatırımlar ve sağlıklı bilanço için bedelli sermaye artışına yönlendiğini ifade etti. Ak sermaye artışıyla gelen kaynakla ilk etapta kısa vadeli borçların kapatılacağını ifade etti ve burada önceliğin Türk Lirası borçlara verilebileceğine işaret etti.

Ak, jeotermal, dağıtım ve elektrikli sarj istasyonları alanlarında geçtiğimiz dönemde 5 milyar TL'lik yatırımlar yapıldığını, EPDK'nın dağıtım şirketleri için Aralık ayında açıkladığı beş yıllık yatırım planlarında şirketlerine düşen bölümün yaklaşık 3,5 milyar TL olduğunu ifade etti. Önümüzdeki dönemde yenilenebilir enerji destek mekanizmalarının da açıklanmasını beklediklerini belirten Ak, burada tarifelerin açıklanmasıyla beraber yeniden yatırım yapacaklarını söyledi.

Ak, bilançoda borcun FAVÖK'e oranının 5,5 civarında olduğunu hatırlatırken bunun daha sağlıklı bir seviyeye indirilmesi gerektiğini ifade etti ve burada hedeflerinin 4'ler olduğunu belirtti.

Zorlu Enerji Elektrik Üretim A.Ş. tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan açıklamada, firmanın üç milyar TL olan kayıtlı sermaye tavanının 6 milyar TL'ye yükseltilmesi yönünde karar alındığı belirtmişti.

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar