6 gündür tavan oluyordu... Borsa İstanbul o hissede harekete geçti

Hisse senetleri son 6 gündür tavan olan ve son 1 aydır da sert hareketlerin yaşandığı PENGD.E payında 3 ay süreyle önleyici tedbirler uygulanacak. Tedbir kapsamında "Kredili İşlem Yasağı", "Brüt Takas" başta olmak üzere farklı yasaklar getirildi.

BIST'ten konu ile ilgili KAP'a yapılan açıklamada şu bilgiler verildi:

"Borsa İstanbul A.Ş. Piyasalarında Uygulanacak Gözetim Tedbirleri Yönergesi'nin 5. ve 6. maddelerindeki hükümler çerçevesinde, Tedbir Yönetim Sistemi kapsamında piyasasında gerçekleşen işlemler nedeniyle Penguen Gıda San A.Ş. (PENGD.E) payında 13/10/2020 tarihinden itibaren 3 ay süreyle mevcut açığa satış yasağına ilave olarak "Kredili İşlem Yasağı", "Brüt Takas", "Emir İptalinin, Emir Miktar Azaltımı ile  Emir Fiyat Kötüleştirmesinin Yasaklanması", "Emir Toplama Aşamalarında Denge Bilgisi Yayınının Kısıtlanması" ve "Piyasa Emri (Market Order)  ve Piyasadan Limite Emir (Market To Limit Order) Girişinin  Kısıtlanması" önleyici tedbirler uygulanacaktır.

PENGD payında tedbirlerin uygulanacağı son tarih 12/01/2021'dir."

BofA gözünü o hisseye dikti, aldıkça alıyor BofA, o hissede yüklü alım yaptı BofA bugün açık ara o hisseyi topladı O hisse yatırımcısına bir ayda 2 katı kazandırdı Nisan ayında bedelsiz kararı alan şirketler BIST 100’de sektörüne göre iskontolu hisseler