Bir halka arzda daha sona gelindi

Odaş Elektrik Üretim, yüzde 100 bağlı ortaklığı olan Çan Kömür ve İnşaat A.Ş.'nin halka arzına yönelik başvurunun SPK'ya yapıldığını duyurdu. Odaş ardından Çan Kömür ve İnşaat AŞ'nin paylarının halka arz çalışmaları ve aracılık hizmeti kapsamında Halk Yatırım’ın ve Vakıf Yatırım’ın yetkilendirildiğini açıkladı.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Odaş Elektrik Üretim Sanayi Ticaret AŞ, geçen yıl kasımda karar verdiği yüzde 100 iştiraki Çan Kömür ve İnşaat AŞ’nin halka arzı için Sermaye Piyasası Kurulu’na başvuruyu yaptı.

Odaş Elektrik Üretim’den Kamuyu Aydınlatma Platformu’na yapılan açıklamada “Şirketimizin %100 bağlı ortaklığı olan Çan Kömür ve İnşaat A.Ş.'nin paylarının halka arzına yönelik başvuru bugün itibariyle SPK'ya yapılmıştır” denildi.

Odaş 06.11.2019 tarihli özel durum açıklamasıyla iştiraklerinden Çan Kömür ve İnşaat AŞ'nin ("Çan") 102.000.000 TL olan sermayesinin, mevcut iç kaynaklarından karşılanmak üzere 150.410.000 TL daha artırılarak ödenmiş sermayesinin 252.410.000 TL'ye çıkarılmasına karar verdiğini duyurmuştu. Açıklamada, sermaye artırımı ile birlikte, piyasa koşullarının da uygun bir kontjoktürde yer alması şartıyla ve 30.06.2020 tarihli finansal raporların dikkate alınarak Çan Kömür ve İnşaat AŞ'nin sermayesinin payların halka arzı yolu ile ilaveten güçlendirilmesi hedeflendiği belirtilmişti. Bu çerçevede, Çan'ın dolar endeksli sabit elektrik geliri ile daha düşük borçluluk sağlanarak kar hedefi güden bir işletme olmasının sağlanmasına ve Odaş Elektrik'in Çan'ın planlanan halka arzı ile beraber çeşitlendirilmiş gelir unsurları ile vizyon oluşturacak ana şirket olmasının hedeflenmesine oybirliği ile karar verildiği kaydedilmişti.

Odaş ardından Çan Kömür ve İnşaat AŞ'nin paylarının halka arz çalışmaları ve aracılık hizmeti kapsamında Halk Yatırım’ın ve Vakıf Yatırım’ın yetkilendirildiğini açıkladı.

Kaynak: Dünya

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar