A1 Capital, 2 hisseyi portföyüne ekledi, 2 hisseyi de çıkardı

A1 Capital Yatırım Menkul Değerler, model portföyünden Hektaş Ticaret ve Vestel Beyaz Eşya'yı çıkarıp, Anadolu Efes ve Vestel Elektronik'i eklediğini duyurdu...

A1 Capital Yatırım Menkul Değerler, bugün yaptığı açıklamada model portföyünden Hektaş Ticaret ve Vestel Beyaz Eşyayı çıkararak, Vestel Elektronik'i ve hissenin güçlü bilanço beklentisi doğrultusunda Anadolu Efes'i portföyüne kattığını duyurdu.

A1 Capital konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede şu görüşlere yer verdi:

Model portföyümüz 17 Ocak itibariyle sene başına göre %7,3 değer kazanırken BİST-100 endeksine göre %1,5 görece daha iyi performans göstermiştir.

Geçen hafta model portföyümüzde dahil ettiğimiz HEKTS hisselerinde yaşanan hızlı yükseliş sonrasında hedef değerlerimize yaklaşılmasından ötürü kâr realizasyonu yaparak model portföyümüzden çıkartmaya karar verdik.

Yine sene başından bugüne %16,6 artış ve endekse göre % 10,2 görece pozitif performans gösteren VESBE hisselerinde kâr realizasyonu yaparak portföyümüzden çıkartma kararı aldık. Bu hafta çıkardığımız iki hisse yerine elektrikli araç üretimi ile ilgili gündeme düşen haberler sebebiyle VESTL hissesini ve bilanço dönemine girilirken özellikle artan FAVÖK marjları ile iyi bir bilanço performansı göstermesini beklediğimiz AEFES’i model portföyümüze dahil ettik.

A1 Capital'ın 1 Ocak 2020 itibariyle model portföyüne eklediği şirketleri alttaki grafikte bulabilirsiniz...

BofA gözünü o hisseye dikti, aldıkça alıyor BofA bugün açık ara o hisseyi topladı Nisan ayında bedelsiz kararı alan şirketler Yabancı yatırımcı 10 gündür o hisseyi satıyor O hisse yatırımcısına bir ayda 2 katı kazandırdı BIST 100’de sektörüne göre iskontolu hisseler