ABD'deki Halkbank davası temyiz engeline takıldı

New York Güney Bölgesi Federal Mahkemesi’nde, 23 Şubat tarihindeki jüri seçiminin ardından 1 Mart’ta başlayacağı açıklanan Halkbank davası temyiz engeline takıldı.

Amerikanın Sesi Radyosundan Can Kamiloğlu'nun haberine göre, New York İkinci Bölge İstinaf Mahkemesi Halkbank’ın yaptığı başvuruyu  değerlendirdi.

Üst mahkeme, Halkbank’ın davadan düşürülmesi talebini  reddettiğini, ancak yabancı bir kuruluş olduğu için Amerikan mahkemelerinde yargılanmayacağıyla ilgili talebini kabul ederek  değerlendireceğini açıkladı.

New York İkinci Bölge İstinaf Mahkemesi, Halkbank’ın başvurusunu  hızla değerlendireceğini belirterek, davanın görüldüğü federal  mahkemeden kendi kararını verinceye kadar davayla ilgili yaptığı tüm  işlemleri askıya almasını istedi.

New York İkinci Bölge Mahkemesi, Halkbank ve New York Güney Bölgesi Başsavcılığı'ndan, 17 Mart tarihine kadar davayla ilgili  dilekçelerini sunmalarını istedi. Bir üst mahkemenin bugün aldığı  kararla birlikte, 23 Şubat’ta yapılacak jüri seçimi ve 1 Mart’ta  başlayacağı belirtilen seri duruşmalarla ilgili federal mahkemenin kararının durdurulacağı belirtiliyor.

BofA gözünü o hisseye dikti, aldıkça alıyor BofA bugün açık ara o hisseyi topladı Yabancı yatırımcı 10 gündür o hisseyi satıyor Nisan ayında bedelsiz kararı alan şirketler BIST 100’de sektörüne göre iskontolu hisseler Bir şirket rekor bedelsiz kararı aldı