Bir hisse, bir analiz: Pegasus

InvestAZ Yatırım, pandeminin şüphesiz en çok etkilediği sektörlerden biri olan Pegasus hissesi için hedef fiyatını 59,70 TL olarak belirledi. Raporda, 'Şirket pandeminin tüm olumsuzlukları sonrası 2. çeyrekte büyük zarara uğramasına rağmen, kademeli açılan ekonomilerin etkisiyle 3. çeyrekte kara geçmeyi başarmıştır.' denildi.

"Pandeminin şüphesiz en çok etkilediği sektörlerden biri havayolu ve ulaştırma. Pegasus'un da performansı 2. Çeyrek sonuçlarında dip yaptıktan sonra 3. Çeyrek, firma gelirlerindeki V tipi toparlanmanın devam ettiğinin klasik bir örneği niteliğinde.

Ekim Ayında yolcu sayısının 2019 yılının aynı ayına göre %42 azalması ve yolcu doluluk oranının %78'e gerilemesiyle ilk 10 ay toplamında yolcu sayısı %52 düşmüş ve yolcu doluluk oranı %81 olmuştur.

Şirket pandeminin tüm olumsuzlukları sonrası 2. çeyrekte büyük zarara uğramasına rağmen, kademeli açılan ekonomilerin etkisiyle 3. çeyrekte kara geçmeyi başarmıştır.

Finansal başarıdaki toparlanma ve ABD'den gelen aşı haberi hisse performansına pozitif yansımaya başlamış olsa da iki ihtimal olan aşı müjdesi ve eskiye dönüş, veya 2. Dalga ile yeniden kapanma kararını yatırımcıların fikrine bırakıyor, hedef fiyatımızı 59,70 olarak belirliyoruz."

BofA bugün açık ara o hisseyi topladı BofA gözünü o hisseye dikti, aldıkça alıyor BofA, o hissede yüklü alım yaptı En çok para girişi olan 2 hisse dikkat çekti İşlem göreceği tarih belli oldu Yabancı gözünü o hisseye dikti, aldıkça alıyor