Dolar/TL güne nasıl başladı?

Piyasaların günlerdir odağında olan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve ABD Başkanı Donald Trump'ın gerçekleşen görüşmesi sonrası dolar/TL yatay bir seyir izledi. Dolar /TL bu sabah güne 5.76 seviyesinin hemen altında başladı.

Piyasalarda yönü değiştirecek önemli bir haber akışının olmaması halinde, Aralık PPK toplantısında faiz indirimi yapılması beklentisiyle TL’de baskının sürmesi ve dolar/TL’nin bir süredir yerleştiği bant hareketini koruması bekleniyor.

 DOLARDA SON DURUM

Dolar/TL saat 09.15 itibarıyla 5.7577 seviyesinde işlem görüyor. Kurun söz konusu seviyelerdeki seyri devam ediyor. Trump, Erdoğan ile yaptığı görüşmeyi “fevkalade” olarak nitelerken, Türkiye’nin Rusya’dan satın aldığı S-400 hava savunma sisteminden vazgeçmesini isteyerek ikili ilişkilerin önünde “ciddi bir sorun” olarak niteledi.

Öte yandan ABD dönüşü açıklamalarda bulunan Erdoğan, F-35 uçakları hakkında “Temennim odur ki çalışmalar sonunda olumlu bir netice alırız. Fakat ben burada Trump’ı çok daha olumlu gördüm. Yaklaşımlarında daha yapıcı gördüm” derken, S-400’ü tamamen kaldırma teklifini egemenlik hakları üzerinde bir tasarruf olarak gördüklerini ve doğru bulmadıklarını belirtti.

BofA, o hissede yüklü alım yaptı BofA bugün açık ara o hisseyi topladı O hisse yatırımcısına bir ayda 2 katı kazandırdı Nisan ayında bedelsiz kararı alan şirketler BIST 100’de sektörüne göre iskontolu hisseler Yüzde 400 bedelsiz kararı aldı