Hisse Senedi

Hisse Senedi Nedir?

Hisse, anonim ortaklıklarca ihraç edilen ve anonim ortaklık sermaye payını temsil eden kıymetli evrak niteliğinde senetlerdir.

Hisse Senedi Yatırımının Avantajları Nelerdir?

Hisse senedine yatırım yaparak o şirkete ortak olma hakkını elde edersiniz. Yatırım yaptığınız şirketin kar payı ( temettü ) ve sermaye artırımına katılma hakkına sahip olursunuz. Hisse senedi piyasasında bulundurduğunuz mevduatlar en iyi şekilde nemalandırılır. Hisse senedi kolay nakde çevrilebilir yani likit bir enstrümandır. Bulundurduğunuz hisse senetleri Takasbank nezdinde yatırımcı adına açılmış hesaplarda izlenir. Hisse senedi piyasaları ile birlikte birikimlerinizi reel piyasaya aktarabilirsiniz.

Koton halka arzı kaç lot verir?
Hektaş'tan temettü açıklaması Haftanın para girişi en çok olan hisseleri
Yüzde 1100 bedelsiz kararı aldı Koton'un talep toplama tarihi netleşti Lila Kağıt'ın talep toplama tarihi belli oldu Hedef Holding'ten yüzde 400 bedelsiz kararı Arçelik ilk çeyrek bilançosunu açıkladı 'O' hisseye brüt takas kararı geldi 1 hisseye kredili işlem yasağı Bir şirket rekor bedelsiz kararı aldı Borsa haftayı pozitif kapadı BofA'nın bugün en çok alım yaptığı 5 hisse Bir hisse, bir analiz: 'AL' tavsiyesi verdi 39 internet sitesine hukuki işlem başlatıldı TEB'in tahvil ihracına izin SPK'dan 4 şirket ve 3 kişiye idari para cezası SPK'dan bir bedelsiz sermaye artırımına onay SPK'dan 2 halka arza onay Rusya, ABD'li bankanın hesaplarına el koydu Eczacıbaşı Yatırım Holding'ten temettü kararı TEB'in net karı 3 milyar 5 milyon lira oldu Dünya Bankası: "2024'te altın rekor kırabilir" TAV Havalimanları 1 .çeyrekte cirosunu %28 artırdı Borsa İstanbul'dan bir hisseye emir paketi tedbiri 3 hisseye kredili işlem yasağı Borsa günü ekside tamamladı BofA gözünü o hisseye dikti, aldıkça alıyor Milyarder yatırımcı: O hisse çok yükselecek Nisan ayının en çok kazandıran hisseleri