Kredi notunu negatif izlemeye aldı

Uluslararası Kredi Derecelendirme kuruluşu Fitch, Halkbank'ın kredi notunu negatif izlemeye aldığını duyurdu. Fitch, negatif izlemenin ABD'nin Halkbank'a ilişkin yürüttüğü soruşturmanın sonucu ve bunların Banka'ya etkilerinin daha fazla  netlik kazanması ile çözülmesinin beklendiğini de vurguladı.

Fitch Ratings, Halbkank'ın B+ olan yabancı para cinsinden uzun  vadeli kredi notunu, B+ olan kıdemli borç notunu ve 'b' olan Yaşayabilirlik Notunu (VR) negatif izlemeye aldı.

Fitch, notların negatif izlemeye alınmasına neden olarak ABD Adalet Bakanlığı'nın Halkbank'ı dolandırıcılık, para aklama ve  yaptırımların ihlale ile suçlayan 15 Ekim'deki açıklamasını gösterdi.

Fitch, negatif izlemenin ABD'nin Halkbank'a ilişkin yürüttüğü soruşturmanın sonucu ve bunların Banka'ya etkilerinin daha fazla  netlik kazanması ile çözülmesinin beklendiğini de vurguladı.

BofA gözünü o hisseye dikti, aldıkça alıyor BofA, o hissede yüklü alım yaptı BofA bugün açık ara o hisseyi topladı O hisse yatırımcısına bir ayda 2 katı kazandırdı Nisan ayında bedelsiz kararı alan şirketler BIST 100’de sektörüne göre iskontolu hisseler