Odaş hisse değerlendirmesi

Oyak Yatırım, Odaş için 2,02 TL hedef fiyatını ve 'Endekse Paralel Getiri' tavsiyesini korudu. Raporda, 'Net borç ise geçen çeyreğe göre %9 artmış olsa da net borç/FAVÖK 7.9’dan 7.7’ye geriledi. Yüksek kur farkı zararları şirketin önemli seviyede net zarar yazmasına neden oldu.' denildi.

Değerlendirmede şöyle denildi:

"Odaş 4. çeyrekte beklediğimizden yüksek finansal giderler nedeniyle beklentimiz olan 13mn TL’nin üzerinde 126mn TL net zarar açıkladı.

FAVÖK 59mn TL ile Çan santralinin katkısıyla geçen seneye göre %60 büyüme kaydederken santralin kapasite kullanım oranındaki azalma nedeniyle geçen çeyreğe göre %15 geriledi.

Net borç ise geçen çeyreğe göre %9 artmış olsa da net borç/FAVÖK 7.9’dan 7.7’ye geriledi. Yüksek kur farkı zararları şirketin önemli seviyede net zarar yazmasına neden oldu.

Hisselerle ilgili 2.02 hedef fiyatımız ile Endekse Paralel Getiri tavsiyemizi koruyoruz."

BofA gözünü o hisseye dikti, aldıkça alıyor BofA gözünü o hisseye dikti, aldıkça alıyor BofA'nın dün en çok alım yaptığı 5 hisse BofA'nın geçen hafta aldığı 2 hisse dikkat çekti BofA gözünü kararttı, o hissede yüklü alım yaptı Yabancı yatırımcı 10 gündür o hisseyi satıyor