Yataş hisse değerlendirmesi

Ak Yatırım, Yataş için 9,20 TL hedef fiyat ile 'Endeksin Üzerinde Getiri' tavsiyesini korudu. Raporda, ‘Şirketin 4Ç19 sonuçlarına piyasa tepkisinin hafif olumsuz olmasını bekliyoruz. Yataş için hedef fiyatımız 9,20 TL ile “Endeksin Üzerinde” tavsiyemizi koruyoruz" denildi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Değerlendirmede şöyle denildi:

"Şirket, yılın üçüncü çeyreğinde bizim beklentimiz olan 30 milyon TL ve piyasa beklentisi olan 26 milyon TL’nin altında 19 milyon TL net kar açıkladı. Her ne kadar ciro beklentilere paralel gelmiş olsa da net kar artan finansal giderler sebebiyle beklentilerin altında kaldı.

Geçen yılın aynı dönemine göre ciro yapılan fiyat artışlarıyla yıllık bazda %20 yükseldi. FAVÖK marjı bizim beklentimiz olan %16,1 ve piyasa ortalama beklentisi olan %16’nın üzerinde %25 oldu. Net borç çeyrek bazda %13 düşerek 183 milyon TL’ye düştü.

Şirketin 4Ç19 sonuçlarına piyasa tepkisinin hafif olumsuz olmasını bekliyoruz. Yataş için hedef fiyatımız 9,20TL ile “Endeksin Üzerinde” tavsiyemizi koruyoruz."

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar