Şişecam'ın kredi notu belli oldu

Uluslararası Kredi Derecelendirme kuruluşu Moody's, Türkiye Şişe ve Cam Fabrikaları A.Ş. (SISE)'nin kredi notunu açıkladı.

Moody's, Türkiye Şişe ve Cam Fabrikaları A.Ş. (SISE)'nin kredi notunu açıkladı.

Konu ile ilgili Şişecam'dan yapılan KAP açıklaması şöyle:

"Uluslararası Kredi Derecelendirme kuruluşu Moody's, 22 Nisan 2024 tarihinde Türkiye Şişe ve Cam Fabrikaları A.Ş. (‘Şişecam') için yapılan değerlendirme sonucunda Şişecam'ın Kredi Notunu "B3"ten"B2"ye yükseltmiş ve görünümünü "pozitif" olarak korumuştur. Aynı değerlendirme ile, Şirketimizin %100 sahibi olduğu Şişecam UK Plc tarafından yapılması planlanan Eurobond ihracı, Moody's tarafından "B2",  görünümü ise "pozitif" olarak derecelendirilmiştir. Moody's açıklamasında, Şişecam'ın söz konusu muhtemel tahvil ihracının ve kısa vadeli borç refinansmanın, Şişecam'ın likidite profilini güçlendireceğini belirtmiştir."

BofA'nın dün en çok alım yaptığı 5 hisse BofA dün açık ara o hisseyi topladı BofA gözünü o hisseye dikti, aldıkça alıyor BofA'nın geçen hafta aldığı 2 hisse dikkat çekti BofA gözünü kararttı, o hissede yüklü alım yaptı BofA gözünü kararttı, o hissede yüklü alım yaptı