Kayseri Şeker'in enerji yatırımında önemli gelişme

Kayseri Şeker (KAYSE), Güneş Enerji Santrali Yatırımı kapsamında, Yozgat Yenipazar'da yapılacak GES yatırımı ile ilgili  teşvik belgesi alındığını duyurdu.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Kayseri Şeker, Güneş Enerji Santrali Yatırımı kapsamında, Yozgat Yenipazar'da yapılacak GES yatırımı ile ilgili  teşvik belgesi alındığını açıkladı. 

Konu ile ilgili KAP açıklaması şöyle:

"Şirketimizin 11.08.2023 tarihinde kamuoyuna duyurmuş olduğu ve onaylı izahnamemizin fon kullanım raporunu ihtiva eden ve sayfa 32'de yer alan Kayseri Şeker Güneş Enerji Santrali Yatırımı kapsamında, Yozgat ili Yenipazar ilçesi (998,985 kWe) ile Boğazlıyan Ovakent'e (998,985 kWe) yapılması planlanan GES yatırımı ile ilgili T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına yapmış olduğumuz Yatırım Teşvik Belgesi başvuruları onaylanmıştır. 

Bu kapsamda Yozgat ili Yenipazar 5. bölge için 19.04.2024 tarihli 566956 sayılı 18.538.002 TL ve Boğazlıyan Ovakent 5. bölge için ise 566957 sayılı 18.538.759 TL olmak üzere bölgesel teşvikler kapsamında teşvik belgesi alınmıştır.

Yatırım teşviki kapsamında Vergi indirimi ( %80, YKO %40), Sigorta Primi İşveren Hissesi (7 Yıl) ve KDV istisnası destek unsurlarından yararlanılacaktır."

 

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa KAP Haberleri
Yorumlar