S&P, THY’nin notunu düşürdü

Standart & Poor's koronavirüsün etkisiyle havayollarında yaşanan talep zayıflamasından dolayı Türk Hava Yolları'nın kredi notunu B+  seviyesinden B seviyesine düşürürken, durağan olan not görünümünü negatif izleme olarak değiştirdi.

S&P kredi notumuzu B+ seviyesinden B seviyesine düşürürken, durağan olan not görünümünü negatif izleme olarak değiştirdi.

Şirketten KAP'a yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standart & Poor's (S&P) Covid-19 salgınının etkisiyle havayollarında yaşanan talep  zayıflamasından dolayı 20.03.2020 tarihinde Türk Hava Yolları'nın  kredi notunu B+ seviyesinden B seviyesine düşürmüştür ve durağan olan  not görünümünü negatif izleme olarak değiştirmiştir.

Bu gelişme ile birlikte, Ortaklığımızın 2015 yılında ihraç etmiş  olduğu USD cinsi Ekipman Teminatlı Geliştirilmiş Kredi  Sertifikaları'nın notunu da BB+ seviyesinden BB seviyesine düşürmüştür  ve görünümü negatif izleme olarak belirtmiştir. "

BofA, o hissede yüklü alım yaptı BofA gözünü o hisseye dikti, aldıkça alıyor BofA bugün açık ara o hisseyi topladı O hisse yatırımcısına bir ayda 2 katı kazandırdı Nisan ayında bedelsiz kararı alan şirketler BIST 100’de sektörüne göre iskontolu hisseler