TAV - TAVHL Havalimanları hisse yorumu ve teknik analizi

Ak Yatırım, 2021 ilk çeyrek sonuçlarını açıklayan TAV hissesi için hazırladığı raporda 32,40 TL hedef fiyatını ve 'Endeksin Üzerinde Getiri' tavsiyesini korudu.

Ak Yatırım'ın konu ile ilgili raporunda şu değerlendirme yapıldı:

"TAV 1Ç21’de 62 milyon Euro net kar açıkladı. Bu rakam geçtiğimiz yılın aynı döneminde gerçekleşen 56 milyon Euro seviyesindeki net  zarar ile karşılaştırıldığında oldukça ciddi bir artışa işaret  etmektedir.

Ancak net karın artışında operasyonel performansın  iyileşmesi yerine TAV Tunus’un borcunun yeniden yapılandırılması  sonrası elde edilen 109 milyon Euro’luk tek seferlik gelir ve 11  milyon Euro kur farkı geliri etkili oldu.

Şirket’in operasyonları ise  pandemi koşulları ve önlemlerin devam ettiği 1Ç21’de geçtiğimiz yıla  göre zayıf kalmaya devam etti.

Şirket’in 1Ç21 net karı, bizim 41  milyon Euro, piyasanın ise 39 milyon Euro olan tahminin üzerinde  gerçekleşti. Bu olumlu sapmada Tunus borcunun yapılandırılmasından  elde edilen tek seferlik gelirin bizim 90 milyon Euro olan  beklentimizin ve 5 milyon Euro olan kur farkı geliri hesabımızın  üzerinde gelmesi etkili olduğunu görüyoruz.

Diğer taraftan operasyonel  sonuçlar bizim ve piyasa beklentisinin gerisinde kaldı. Şirket 2021  yılına ilişkin beklentilerini bu çeyrek de açıklamadı. Bizim  tahminlerimiz zayıf bir 2Ç21 sonrasında global hava trafiğinin aşılama  çalışmaları ile birlikte Haziran ayı içinde açılmaya başlaması ve  yolcu sayısında yılın ikinci yarısında materyal bir düzelme şeklinde.

TAV’ın beklentilerin üzerinde gerçekleşen 1Ç21 sonuçlarının hisse  üzerinde olumlu tepki yapabileceğini düşünüyoruz. Ancak hisse  performansının daha çok yolcu sayılarındaki toparlama trendi ve Kazakistan Almati Havalimanı’nın satın alınmasının tamamlanması ile  ilgili gelişmeler ile yön bulacağını düşünüyoruz. TAV için 32,40 TL/hisse hedef fiyatımız ve ‘Endeksin Üzerinde Getiri’ tavsiyemizde  bir değişiklik bulunmuyor."

Analizin tamamı için:

https://yatirim.akbank.com/_layouts/15/AkbankYatirimciPortali/Rapor/Download.aspx?ID=5981

BofA gözünü o hisseye dikti, aldıkça alıyor BofA, o hissede yüklü alım yaptı Yabancı gözünü o hisseye dikti, aldıkça alıyor Bugün hareketlenmesi muhtemel 4 hisse Yabancı yatırımcı 10 gündür o hisseyi satıyor BofA bugün açık ara o hisseyi topladı